9 tips om de paasdagen gezond door te komen


Het is zover de lente is officieel begonnen! Al hoewel het buiten nog niet altijd even goed weer is, worden de dagen wel weer langer. Heerlijk vinden wij dat. Maar ook deze periode brengt een aantal verleidingen met zich mee. Vandaag nemen wij jullie mee hoe je gezond de Paasdagen door komt!


Koop geen paaseitjes


Tot nu toe is het mij gelukt, ik heb nog geen paaseitjes gekocht. En de reden? Heb ik ze in huis, dan kom ik sneller in de verleiding. Je bent daarin echt niet de enige, gezond leven begint al in je boodschappenkar & voorraadkast! En paaseitjes…. ja die liggen al ruim van te voren jou aan te kijken in het schap. Met als gevolg dat je voor Pasen minstens al één zak hebt gekocht. Dus wanneer je met jezelf afspreekt dat je geen paaseieren koopt voor Pasen begint, heb je sowieso al winst. ( En heb je ze nu al in huis, zet ze dan ergens ver in de kast tot het echt Pasen is) 

Laat de sapjes staan

Heerlijk al die sappen bij de brunch, maar als ik je één tip mag geven. Laat ze staan, ze zitten namelijk boordevol suiker. En ja, ook de versgeperste. Fruit bevat namelijk fruitsuikers en voor 1 glas sinaasappelsap heb je zo 3-4 sinaasappels nodig, dus ook alle suikers hieruit. Een glas sap bevat net zoveel suikers als een glas frisdrank. Niet doen dus! Maak liever een lekkere fruitsalade waar je een portie van neemt. Veel voedzamer en het vult ook nog eens goed.


Ga zelf aan de slag 


Ga niet voor kant en klaar maar voor zelfgemaakt.  Zo deelden we deze week al op onze Facebook een alternatief voor paaseitjes en op onze website zijn een aantal leuke inspiratierecepten te vinden. Nog niet genoeg inspiratie? Mail ons dan gerust! 


Blijf eten! 


Dit klinkt gek hé. Maar blijf eten en sla geen maaltijden over. Wil je balansen? Kies dan voor een lichte maaltijd bijvoorbeeld een lekkere salade of een omelet met groente. Sla in ieder geval nooit een maaltijd over. De kan is groot dat je dan later op de dag juist een eetbui krijgt. Dus ga je brunchen? Neem van te voren wel een (licht) ontbijtje! 


Neem het heft in eigen hand


Het makkelijkste is dit wanneer je zelf de brunch, lunch of het diner organiseert. Maar dit is natuurlijk niet altijd het geval. Toch kun je dan ook aanbieden om iets mee te nemen.  Neem dan bijvoorbeeld een grote salade mee, zelfgemaakte eiersalade of bijvoorbeeld een zelfgemaakte gezond recept.  Zo weet je zeker dat er ook gezonde alternatieven zijn 


Maak afspraken met jezelf

Het helpt enorm om van te voren alvast je dag door te nemen. Wat ga je doen en wat ga je eten? Ga je bijvoorbeeld wijn drinken?  Bedenk dan van te voren hoeveel wijn je wilt drinken. En hoeveel chocolade paaseitjes ga je nemen? Wat is het je waard? Plan het in! Dat scheelt een hoop keuze stress en keuzes waar je later spijt van hebt! 


Deel

Je hoeft jezelf natuurlijk niet alles te ontzeggen. Kies een paar dingen uit en eet bijvoorbeeld de helft of een kleine portie. Zo geniet je toch, maar krijg je niet alle calorieën binnen.


Actie


Ga niet de hele dag binnen zitten, ga er juist op uit. Een stevige wandeling of met de kinderen naar het park gaan is een goed idee. Ook even sporten tijdens/voor de paasdagen is een goed idee. Kies dan vooral iets uit wat je leuk vind; fietsen, zwemmen, wandelen, hardlopen, krachttraining, yoga of skeeleren


Geniet


Maar bovenal, geniet! Het is namelijk niet onze bedoeling dat we allemaal massaal calorieën gaan tellen de paasdagen of dat we afspraken gaan afzeggen omdat ze met eten te maken hebben.  Een beetje bewust met je eten omgaan, daar heb je het meeste profijt van!

 

Tags: , , , , ,

pijl naar blogoverzicht

Menu