6 tips om niet aan te komen op vakantie


De vakantie komt er al bijna aan en hoe zorg je ervoor dat je met leuke herinneringen thuis komt in plaats van extra kilo’s?

Vakantietip 1: een goede voorbereiding is het halve werk
Misschien al te laat voor dit jaar maar kies een vakantiebestemming uit die past bij jouw doelen. Je kunt kiezen voor een all inclusive vakantie. Een andere optie is om te kiezen voor locatie met eigen kookgelegenheid waar bij je zelf ook invloed hebt om de keuzes die je maakt op vakantie.  Je kunt ook de omgeving van te voren scannen. Waar zijn supermarkten of lokale markten? Zo sta je niet voor verrassingen op vakantie.

Vakantietip 2: ontbijt zo gezond mogelijk.
Zorg dat je de dag start met een gezond en goed ontbijt. Vaak is dit het moment waar je zelf nog enigszins invloed op hebt. In hotels zijn vaak buffetten met zowel gezonde als minder gezonde keuzes. Het is verleidelijk om te kiezen voor de croissantjes, maar kies liever voor een gezonde optie. Varieer ook, net zoals je thuis doet. Kies niet iedere dag brood, maar ook een dag yoghurt, crackers of een omelet.

Zit je niet in een hotel? Nog makkelijker! Neem producten mee vanaf thuis. Havermout, Brinta, crackers of muesli zijn gemakkelijk mee te nemen en lang houdbaar.

Overeet je zelf ook niet. Kies liever voor kleine porties verspreid over de dag.

Vakantietip 3: zorg voor gezonde snacks.
Je kent het vast wel…… in de auto op weg naar het vliegveld of plaats van bestemming gaat de eerste zak snoep open en dikwijls ook op. Een keer snoepen kan natuurlijk prima, maar is dit niet veel gezelliger op de plaats van bestemming?! Kies liever voor (zomer)fruit, rauwkost, ongezouten noten of een gekookt eitje om onderweg te snoepen. Ook ideaal voor als je een dagje op pad gaat op vakantie.

Vakantietip 4: drink veel water
Naast dat water drinken heel goed is om gehydrateerd te blijven is het ook beter dan frisdranken, fruitsappen, energydrankjes en alcohol. Wacht op de dag zo lang mogelijk met het nuttigen van alcohol en drink er standaard een glas water naast. Zo drink je minder snel en blijft je vochtbalans op pijl.

Vakantietip 5: blijf in beweging
Relaxen is belangrijk op vakantie maar bewegen ook! Je kunt gaan wandelen, fietsen of zwemmen. Naast dat beweging de verbranding stimuleert zorgt het er ook voor dat je je lichamelijk lekkerder voelt. Daarnaast reduceer je ook de kans dat je met overtollige kilo’s naar huis gaat.

Vakantietip 6: balans
Genieten vind ik absoluut een pré en daar hoort wat mij betreft lekker eten bij en soms ook een alcoholische versnapering.  Ik vind het belangrijk om in balans te blijven. Heb ik al een snack gehad over dag? Dan kies ik het liefste voor een gezonde avondmaaltijd en andersom. Ga in ieder geval niet helemaal los op vakantie.

 

pijl naar blogoverzicht

Menu