Bewuste en gezonde(re) keuzes maken op het terras


 

Het is zomervakantie! Dat betekent leuke dingen doen en genieten van het lekkere weer. Veel mensen gaan terrassen met familie of vrienden, zeker nu dit allemaal weer mag. Maar hoe kun je op het terras bewuste keuzes maken passend bij een gezonde leefstijl? Hieronder onze tips!

 

Allereerst: je hoeft echt niet altijd alleen maar gezonde keuzes te maken. Als je een keer lekker mee wilt doen dan is dat natuurlijk helemaal prima. Af en toe wat lekkers hoort immers bij een gezonde leefstijl. Zeker als je daar erg van kunt genieten! Maar we hebben gemerkt dat veel mensen toch benieuwd zijn hoe ze hier bewust mee om kunnen gaan. Vandaar deze blog!

 

Tip 1: Bereid je voor

 

Ga voor jezelf na of je graag iets op het terras wilt eten of niet. Wil je dit liever niet? Zorg er dan voor dat je, voordat je weggaat, goed gegeten hebt. Zo heb je geen trek en is het makkelijk om alle lekkere dingen te laten staan.

 

Tip 2: Bedenk hoeveel je uit wilt geven

 

Bedenk van tevoren hoeveel geld je wilt uitgeven op het terras. Neem niet te veel (contant) geld mee. De verleiding om meer te nemen dan je van tevoren had bedacht, wordt dan groter.

 

Tip 3: Kies voor gezonde(re) drankjes

 

Iedereen kent wel de tip om Spa Rood of Blauw te nemen. Extra lekker met een schijfje citroen. Heb je toch zin in iets zoets? Kies dan voor light- of zero-frisdranken. Zo heb je wel de zoete smaak, maar niet de suikers. Koffie en thee (zonder suiker) zijn natuurlijk ook goede opties.

 

 

Tip 4: Wissel je drankjes af

 

Wil je graag een wijntje drinken? Kies dan daarna voor een gezonder drankje zonder alcohol (zoals hierboven genoemd). Door af te wisselen kan je meedoen, genieten en bewuste keuzes blijven maken. Bovendien voorkom je dat je meer alcohol drinkt dan je zou willen. Extra tip: vraag om een glas water naast je glas wijn of bier. Zo voorkom je dat je uitdroogt, zeker op warme dagen!

 

Tip 5: Kijk goed op de menukaart

 

Er zijn tegenwoordig steeds meer terrasjes die gezonde hapjes aanbieden, zoals een schaaltje doppinda’s, olijven of rauwkost met dip. Kies eens voor zoiets of wissel daarmee af. Een stuk gezonder en het vult ook beter.

 

Tip 6: Sla de eerste ronde over

 

Komt er toch een bittergarnituur of iets anders op tafel? Wacht dan even met eten en sla de eerste ronde over. Het is makkelijker om te wachten met eten dan om te stoppen wanneer je eenmaal begonnen bent. Bovendien eet je zo automatisch minder, omdat er minder over is!

 

 

Tip 7: Toch meer trek?

 

Merk je dat je toch meer trek hebt dan gedacht, waardoor je door kunt blijven eten? Kies dan liever voor een goed vullende, grotere maaltijd. Bijvoorbeeld een salade of een broodje. Goede keuzes zijn maaltijden met kip of vis zoals zalm. Dit vult beter dan steeds kleine beetjes tussendoor.

 

Tip 8: Kom in beweging

 

Weet je van tevoren dat je vanavond het terras op gaat? Zorg dan dat je die dag wat extra’s aan beweging doet. Bijvoorbeeld een rondje wandelen of fietsen. Of wandel/fiets ’s avonds naar het terras. Alle beetjes helpen!

 

Het allerbelangrijkste blijft: geniet van het samenzijn met vrienden of familie!

 

Tags:

pijl naar blogoverzicht

Menu