5 tips om blijvend af te vallen


Afvallen lukt bijna iedereen. Maar wat we vaak zien is dat we daarna weer in gewicht aankomen. Hoe val je af zonder jo-jo effect? In deze blog geven wij jou onze 5 belangrijkste tips!

Tip 1: Verander je leefstijl

Laat je niet verleiden door afslankproducten. Het klinkt allemaal veel belovend en vaak geeft het ook het gewenste resultaat. Je kunt met afslankproducten zo 10 – 20 kilo afvallen. Echter wat je niet creëert is een gezond eetpatroon.  Vaak vervang je producten waardoor je niet je leefstijl verandert. Wanneer je dan weer “normaal” gaat eten, vliegen de kilo’s er weer bij aan. Zonde!

Tip 2: Neem de tijd

Je leefstijl veranderen is dus ontzettend belangrijk. Je valt hierdoor gemiddeld 1-2 kg af per maand. Wanneer je denkt, dat is weinig? Bedenk dan ook eens in wat voor periode de kilo’s er bij aan zijn gekomen. Vaak zijn de kilo’s er ook niet in een maand of zelfs in een half jaar bijgekomen. Neem dus rustig de tijd om je leefstijl te veranderen en ondertussen raak je de kilo’s echt wel kwijt!

Tip 3: Inzicht

Door inzicht te krijgen over bepaalde gewoontes of wat knelpunten zijn, kun je daar actief mee aan de slag gaan. Ben je een emotie-eter of vind je het juist lastig om gezonde keuzes te maken? Iedereen heeft verschillende gewoontes en knelpunten. Wanneer je hier bewust van wordt, kun je dit (blijvend) veranderen! Om er achter te komen waar je knelpunt zit kun je verschillende methodes gebruiken. Één daarvan is een eetdagboek bijhouden, waarin je opschrijft wanneer je iets eet en waarom je dit doet.  Soms kom je dan tot hele verassende conclusies!

Tip 4: het is je eigen proces

Niet iedereen valt evenveel af en niet iedereen heeft de bouw van Doutzen Kroes. Accepteren is hierin heel belangrijk en vooral je eigen pad volgen. Is de buurvrouw of buurman 10 kilo afgevallen in één maand? Hartstikke mooi en heel knap. Maar focus jezelf er niet op dat jij dit ook moet behalen. Wellicht doe jij er wel een half jaar over of zelfs een jaar. Het belangrijkste is dat jij je prettig voelt, genoeg verzadigd bent en de doelen blijvend behaalt!

Tip 5: Geef niet op!

Dit is misschien wel de belangrijkste tip. Niet opgeven! We kennen allemaal wel periodes waarin het even iets minder goed gaat, of de focus er minder op ligt. Dit kan gebeuren. Het belangrijkste is dat je altijd de draad weer op kunt pakken. Focus je op hoe je je voelde toen het beter ging of denk even terug aan de doelen die je al hebt behaald of wilt behalen. Terugblikken is ook ontzettend belangrijk, want er zijn altijd leermomentjes, maar vooral ook heel veel positieve momenten die we vaak vergeten. Noem die positieve momenten rustig eens op voor jezelf!

Tot slot;  het zal vast niet altijd gemakkelijk zijn, maar door deze tips te volgen ben je weer een stap verder in het proces naar een gezonde leefstijl! Heel veel succes gewenst!

Lieve groetjes,
Marjolijn, Marjon & Ichelle

Tags: , , , ,

pijl naar blogoverzicht

Menu