Onze kijk op nieuwe producten: Producten van Bolletje


 

Elke dag liggen er wel nieuwe producten in de supermarkt. De een lijkt nog gezonder dan de ander, maar is dat ook zo? In deze rubriek geven wij onze kijk op nieuwe producten in het supermarktschap. Met deze week: nieuwe producten van Bolletje.

 

Nieuw product 1: Fruitige Crackers van Bolletje

 

 

Op de verpakking staan twee dingen die opvallen: allereerst dat deze crackers 50% minder suiker bevatten dan andere tussendoortjes. Daarnaast staat er dat ze boordevol vezels zitten.

Laten we eerst eens kijken naar de suikers. De crackers zijn per twee verpakt. Per portie (twee crackers) bevatten ze 1,65 gram suiker. In vergelijking: twee sultana’s bevatten 9,2 gram suiker. De fruitige crackers bevatten dus bijna 6x minder suiker! Wat dat betreft zijn de fruitige crackers van Bolletje duidelijk een gezondere keuze.

Dan de vezels: twee fruitige crackers (1 portie) bevat 1 gram vezels. Twee sultana’s bevatten ook 1 gram vezels. Hier zit dus geen verschil tussen.

Conclusie: fruitige crackers zijn een betere keuze dan andere koekjes zoals sultana’s. Echter bevatten ze nog steeds suiker en zijn het erg bewerkte producten, dus neem ze daarom liever niet elke dag.

 

Nieuw product 2: Goed Bezig-reep naturel

 

 

 

Op de verpakking staat groot vermeld dat het havermoutrepen zijn, gezoet met een vleugje honing en vol vezels. Havermout is natuurlijk een erg gezond product: het bevat B-vitamines, ijzer en vezels. Op de achterkant staat dat deze repen voor 58% uit havermout bestaan en voor de rest uit volkoren havermeel. Dit is helemaal prima!

Laten we dan kijken naar de voedingswaarden: 1 Goed Bezig-reep levert 104 kcal, 3,5 gram suiker en 3 gram vezels. Ter vergelijking: 1 Liga evergreen levert 190 kcal, 13,5 gram suiker en 3,8 gram vezels. Dit betekent dat de Goed Bezig-reep een stuk betere keuze is wat betreft calorieën en suiker!

Ook hierbij geldt: een Goed bezig-reep is een betere keuze dan andere koekjes. Echter bevatten ze nog steeds suiker, dus neem ze niet elke dag.

 

Nieuw product 3: Krokante ontbijtgranen met noten

 

Op de verpakking staat dat deze ontbijtgranen boordevol vezels zitten en dat ze 30% minder suiker bevatten dan gemiddelde krokante muesli’s in de supermarkt. Laten we eens kijken of dat klopt.

Een gemiddelde portie ontbijtgranen is vaak 40 gram. 40 gram krokante ontbijtgranen van Bolletje bevat 2,6 gram suiker en 4,8 gram vezels. Ter vergelijking: 40 gram krokante muesli met noten van de Albert Heijn bevat 4,4 gram suiker en 5,2 gram vezels. Zoals je ziet: vooral het suikergehalte is bij Bolletje lager (40% lager)! De krokante ontbijtgranen van Bolletje zijn hierin daarom een betere keuze. De hoeveelheid vezels verschilt niet veel van elkaar.

Daarnaast wordt aan de ontbijtgranen van Bolletje geen suiker toegevoegd, alleen dadelpuree. In het geval van de krokante muesli van de AH is dat niet zo: hier wordt suiker en glucosestroop aan toegevoegd. Bolletje blijft wat dat betreft daarom dichter bij de natuur, iets wat wij erg positief vinden.

Ons advies: de krokante ontbijtgranen van Bolletje (variant met noten) is een prima ontbijtgraan dat je elke dag in yoghurt of kwark kunt nemen. Het bevat natuurlijke suikers en is daarom prima!

 

Tags: , , , ,

pijl naar blogoverzicht

Menu