Pastasalade


Een pastasalade is ideaal met dit weer. En het fijne is, je kunt deze salade in het vore maken, waardoor je de salade in de avond alleen nog uit de koelkast hoeft te halen. Deze pastasalade met kip maakte ik voor 4 personen.

Ingrediënten: 
200 gram kipfilet in blokjes, gegrild of gebakken
500 gram gekookte volkoren pasta
1 zak rucola sla
1 paprika in blokjes
15 snoeptomaatjes gehalveerd
1 el zongedroogde tomaatjes
1/4 bol mozzarella in kleine stukjes

Laat de kipfilet en pasta afkoelen en meng het met de overige ingrediënten.
Maak vervolgens de pestodressing

Pestodressing
Begin met het maken van een pesto. Pureer 80 ml olijfolie met 25 gram verse basilicum, 40 gram pijnboompitten, 1 teen knoflook en een mespunt peper naar smaak. Meng voor de dressing 4 el pesto met 2 el balsamico of wittewijn azijn. Zowel de pesto als de pestodressing zijn een week houdbaar in de koelkast

De dressing komt uit het boek; eet als een expert!

pijl naar blogoverzicht

Menu