Afvallen en uiteten gaan: onze tips


 

Nu de meeste coronamaatregelen worden ingetrokken gaan we langzaam weer terug naar het normale leven. En dat betekent: sociale bijeenkomsten, terrasjes en etentjes! Maar hoe ga je om met bezoekjes aan een restaurant als je ook een gezonde leefstijl wilt nastreven? In deze blog geven wij onze tips.

 

Tip 1: Eet overdag voldoende

 

Onze allereerste tip: zorg dat je overdag voldoende eet. Ga niet ter compensatie maaltijden of tussendoortjes overslaan. De kans dat je dan veel trek hebt als je aan tafel schuift is alleen maar groter. Het is dan moeilijker om je aan je porties te houden. Honger jezelf daarom niet uit!

 

Tip 2: Kies voor magere vleessoorten of vis

 

Denk aan kipfilet, kalkoen, vis, biefstuk of kies voor een vegetarisch gerecht. Vraag of ze eventuele saus apart willen doen in een bakje. Zo kun je zelf bepalen hoeveel je hier van neemt.

 

Tip 3: Kies voor extra groente

 

Vraag of je extra rauwkost bij de maaltijd kunt krijgen. De vezels in groente zorgen voor een vol gevoel, waardoor je minder geneigd bent om te overeten.

 

Tip 4: Kijk of je porties kunt delen

 

Krijg je bijvoorbeeld standaard patat bij de maaltijd? Vraag of jij en je tafelgast(en) een portie kunnen delen.

 

Tip 5: Volgorde van eten

 

Eet eerst je groente en vlees/vis/vegetarische optie, begin daarna pas aan de patat. Doordat er al eten in je maag zit, ben je minder geneigd om te veel van de patat te eten.

 

Tip 6: Kies voor gezonde(re) drankjes

 

Gezonde opties zijn bijvoorbeeld Spa Blauw of Spa Rood met een schijfje citroen. Zin in iets zoets? Kies dan voor light- of zero-frisdranken. Wil je graag een wijntje of biertje drinken? Zorg dat je daarna een gezonder drankje zonder alcohol drinkt. Door af te wisselen kan je meedoen, genieten en bewuste keuzes blijven maken.

 

Tip 7: Beperk het aantal gangen

 

Bepaal van te voren of je een toetje wilt nemen. Is dat het geval, zorg dan dat je een licht hoofdgerecht kiest (of kies voor twee voorgerechten als hoofdgerecht). Wil je liever voor een hoofdgerecht gaan? Laat het toetje dan zitten en kies in plaats daarvan een kop koffie of thee.

 

Tip 8: Neem de tijd

 

Neem de tijd als je eet. Kauw goed, proef wat je eet en wees niet te gehaast. Door goed te kauwen merk je sneller wanneer je vol zit! Eet totdat je maag voor 80% gevuld is, stop dan met eten.

 

Tot slot: geniet!

 

 

 

Tags: , ,

pijl naar blogoverzicht

Menu