Gevulde paprika
Yes, weer een nieuw recept online. Deze keer is het een gevulde paprika!
Eet je koolhydraatarm? Laat dan de rijst, maïs & kidneybonen achterwege!
Wat heb je nodig?
Voor 2 personen:
+ 2 paprika’s (rode zijn mijn eigen favoriet)
+ Groente om de paprika mee te vullen; ik gebruikte champignons, groene paprika en courgette (in kleine blokjes)
+ 1 kleine rode ui (in kleine blokjes)
+ 1 teentje knoflook (geperst)
+ 1 klein blikje kidneybonen
+ 1 klein blikje maïs
+ 1 klein blikje tomatenblokjes
+ kruiden als paprikapoeder, Provençaalse kruiden, komijnzaad en een klein beetje chilipoeder.
+ klein beetje geraspte kaas 30+
+ 150 -200 gram zilvervliesrijst gekookt per persoon (60 – 75 gram ongekookt)
Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Hol de paprika uit en fruit de ui en knoflook aan in de pan. Voeg daarna de groente toe en de kruiden. Bak het tot de groente beetgaar zijn.
Voeg vervolgens de tomatenblokjes, de kidneybonen & de maïs toe en bak het nog even kort.
Vul vervolgens de paprika met het mengsel en strooi er een klein beetje geraspte kaas over (30+)
Zet de paprika’s in een ovenschaal (ingevet) en bak het 20-25 minuten af in de oven.
Word de bovenkant te bruin, dek het dan af met aluminiumfolie.
Kook ondertussen de rijst zoals aangegeven op de verpakking.