IJsjes test


IJsjes

Na het succes van vorige week met de koekjestest, doen we het deze week opnieuw, maar dan met ijsjes. De keuze op ijsjes leek ons wel toepasselijk met het heerlijke weer deze week!

 

De ijsjes

De ijsjes die we gekozen hebben zijn allemaal A-merk ijsjes welke over het algemeen goed verkrijgbaar zijn. De ijsjes die we gekozen hebben, zijn de ijsjes die je normaal gesproken zal nemen wanneer je bezig bent met een gezonde leefstijl. Dus geen dikke magnums en cornetto’s , maar mini magnums en mini cornetto’s en natuurlijk verschillende waterijsjes.

Criteria

Wat maakt het nou een “gezond” ijsje en wanneer is het een ijsje die je beter niet kunt nemen? Zelf is dit natuurlijk lastig te bepalen. Want ga je letten op de suikers of toch de calorieën? Het is makkelijk om het te vergelijken met een product waarvan je zeker weet dat het goed is. In dit geval heb ik het vergeleken met een sinaasappel.  Zo heb je een indicatie van de voedingswaarde.

Waar ik niet voor heb gekozen om de ingrediënten mee te nemen. Omdat hierin ieders keuze vrij is heb ik mij alleen gefocust op de voedingswaarden.

 

Voedingswaarden

Een sinaasappel bevat het volgende aan voedingswaarden
Kcal: 66,3
Koolhydraten: 10,3 gram
Suikers: 10,3 gram

Omdat de meeste ijsjes een extraatje zijn is het criteria als volgt:
Kcal: niet meer dan 80 kcal
Koolhydraten: niet meer dan 12 gram
Suikers: niet meer dan 12 gram

De vergelijking

De conclusie:

Na het vergelijken, bleken er 6 ijsjes te voldoen aan de gestelde eisen!

De winnaars uit deze vergelijkingstest zijn:

  • Raket, Ola
  • Festini Peer, Ola
  • Split, Ola
  • Slimpie, waterijs
  • Mini twisters, Ola
  • Jumbo, dubbel likkers

P.S.

Wat ons zelf persoonlijk tegenviel is het aantal gram suikers wat nog in ijsjes zitten. In een stuk fruit zitten natuurlijk ook suikers, maar fruit levert naast vitamines ook nog vezels op. Wees daarom bewust ervan dat ook al bevat een ijsje maar 40 of 50 kcal je nog wel veel suikers binnenkrijgt. Neem daarom sowieso geen meerdere ijsjes op één dag. Zelf ijsjes maken van yoghurt en vers fruit is natuurlijk ook een heel goed plan!

 

pijl naar blogoverzicht

Menu