Barbecue tips: hoe let je op de lijn tijdens een barbecue?


 

De zomer is begonnen en dat kan maar één ding betekenen: lekker barbecueën! Maar hoe doe je dat als je ook op de lijn wilt letten? En gezonde keuzes wilt blijven maken? In deze blog geven wij tips hoe je dit kunt aanpakken!

 

Tip 1: Focus je op groente

 

Probeer je bord steeds voor minimaal de helft te vullen met groenten, denk aan rauwkost of een salade (helaas bedoelen we dan geen aardappel- of huzarensalade). Groenten vullen goed, zijn erg gezond en bevatten weinig calorieën.

 

Tip 2: Kies mager vlees

 

Kies voor mager vlees zoals kipfilet, kalkoenfilet, hamlap, biefstuk of runderlapjes. Vermijd de vette varianten zoals worst, hamburgers, speklapjes, slavinken en lamsvlees. Of kies een keer voor vis zoals garnalen, een stukje zalm of witvis. Probeer het bij 2-3 stukjes vlees of vis per avond te houden.

 

Tip 3: Beperk het aantal keren dat je naar de barbecue loopt

 

Loop niet vijf keer naar de barbecue, want dan moet je vijf keer de verleiding weerstaan om niet te veel op te scheppen. Houd het bij maximaal twee keer. Zo kan je toch lekker meedoen, maar wordt het niet te veel.

 

 

Tip 4: Beperk de hoeveelheid stokbrood 

 

Vaak moet je even wachten tot de barbecue warm is, waardoor de kans bestaat dat je vooraf veel stokbrood gaat eten. Helaas bevat dit weinig nuttige voedingsstoffen. Probeer dit daarom te beperken tot maximaal 2 stukjes stokbrood. Merk je dat je toch veel trek hebt en duurt het nog wel even voordat het vlees op de barbecue gaat? Kies dan liever voor rauwkost of salade gemaakt van verschillende soorten groenten dan stokbrood.

 

Tip 5: Bedenk van tevoren hoeveel alcohol je gaat drinken

 

Vaak wordt er bij een barbecue veel alcohol gedronken. Alcohol remt de vetverbranding, dus hier wil je liever niet te veel van nemen! Bedenk daarom van tevoren hoeveel drankjes je gaat nemen. Hierdoor hoef je dit niet meer te bedenken als de fles voor je neus wordt gezet. Dit maakt het makkelijker om je hier ook aan te houden. Het is nog beter om helemaal geen alcohol te drinken, kies dan liever voor water, spa rood of eventueel suikervrije ranja.

 

Tip 6: Neem niet te veel saus

 

Bij een barbecue staan vaak allerlei sausjes op tafel. Helaas zijn deze sauzen echte dikmakers. Neem er daarom niet te veel van: kies bijvoorbeeld voor één soort saus (bijvoorbeeld knoflooksaus), doe daar een beetje van op je bord en houd het daarbij. Als je naast knoflooksaus ook nog barbecuesaus of satésaus op je bord doet, is de kans groot dat je er te veel van neemt. Of kies bewust voor de gemarineerde stukken vlees, dan heb je eigenlijk helemaal geen saus nodig!

 

We wensen jullie allemaal veel barbecue-plezier toe de komende tijd!

 

Tags: , , ,

pijl naar blogoverzicht

Menu