Help, hoe overleef ik pasen?


7 tips voor een gezond Pasen!

 

Het is zover…. Het paasweekend is begonnen.  Een weekend met heerlijk weer en vaak ook met veel én minder gezond eten. Hoe ga jij met de paasdagen om? Zelf vind ik (Ichelle) het niet persé belangrijk om gezond de paasdagen door te komen. Die twee dagen geniet ik gewoon, eet ik misschien wat meer en wat minder gezond, maar de dagen erna pak ik het gewoon weer lekker op. Balans is the Key!

Wat ik je wil meegeven is dat je het belangrijk is om van te voren na te denken over de paasdagen. Wat is je doel en wat wil je bereiken? Misschien ben je net begonnen of zit je er zo lekker in dat je rustige paasdagen wilt. Maar wellicht wil je (net als mij) genieten en daarna het gezond eten weer oppakken. Of een combi, het kan allemaal! Wat je ook kiest, kies wat bij jou past! Denk niet het is Pasen, nu mag ik los of ik ben aan het afvallen en ik mag dus niets. Denk goed na over wat de consequenties zijn van de keuze die je maakt en wat het je oplevert.  Op dat moment maak je een keuze welke goed bij jou past.

Om het makkelijker te maken heb ik een aantal tips voor je. Deze tips kun je gebruiken in welke situatie je dan ook kiest.

 

TIP 1

Kijk eens kritisch naar je boodschappen. Wanneer je veel boodschappen haalt en meer lekkere dingen haalt dan dat je op kan in één of twee dagen, maak je het echt veel lastiger voor jezelf om het gezond eten weer op te pakken na de paasdagen. Zorg voor een goed boodschappenbriefje en haal alleen in huis wat je nodig hebt.

TIP 2

Ga je brunchen? Of maak je juist (tapas) hapjes? De keuze is reuze en je kunt supermakkelijk gezond met minder gezond combineren. Maak een lekkere fruitsalade, (gezonde) ontbijtmuffins, soepjes e.d. Ook salades zoals eiersalade, tonijnsalade of zalmsalade kun je zelf maken! Wil je helemaal niets lekkers nemen, dan kun je natuurlijk kiezen voor alleen deze gezonde keuzes. Kleed het in ieder geval feestelijk aan. Een mooi gedekte tafel en fleurige schaaltjes maken het gezellig!

TIP 3

Kijk ook eens kritisch naar wat je drinkt die dag. Vaak zijn de sappen in de reclame en wordt je verleid door alle 1+1 gratis acties. Helemaal niet erg om er een glaasje van te nemen maar wissel het af met een kan met infused water ( Water met bijvoorbeeld schijfjes citroen, maar ook basilicum met aardbei of sinaasappel met kaneel zijn leuke alternatieven).

TIP 4

Beweeg! We hebben geluk met het weer dit weekend, want het is prachtig! Ga er lekker op uit om te wandelen, fietsen, joggen of skeeleren! Beweging geeft je naast een goed gevoel ook de mogelijkheid om wat extra kcal te verbranden. Ideaal na een uitgebreide brunch of voor het avondeten!

TIP 5

Wanneer de tafel goed gevuld is, wil ik vaak van alles wel iets proeven. Een tip kan zijn om dingen te delen. Vraag bijvoorbeeld of iemand een croissantje wil delen of snijd ergens een halve plak van. Ook een toetje delen bij het avondeten kan een goed idee zijn. Toch genieten van alles wat er is, maar een beetje letten op de hoeveelheden!

 

TIP 6

Geniet! Geniet van het eten en drinken en koester je gezelschap. Maak mooie herinneringen en onthoud dat de paasdagen niet alleen om het eten gaan. En snoep je toch wat te veel? Lees dan tip 7 maar even!

TIP 7

Deze tip is voor wanneer de paasdagen voorbij zijn. Als het goed is, heb je weinig restjes door de slimme boodschappen ;). Heb je toch veel restjes? Geen probleem, ruim het op! Vries het overgebleven paasbrood in voor een andere keer en stop de paaseitjes ver weg. Wanneer je een keer visite hebt kun je ze dan bijvoorbeeld op tafel zetten. Zorg ervoor dat je het jezelf zo makkelijk mogelijk maakt. Ga geen maaltijden skippen om te balansen, vaak zorgt dat dat je aan het einde van de dag juist meer trek hebt! Lichtere maaltijden kunnen natuurlijk altijd wel, maar kijk goed hoe je wil balansen en waar jij je prettig bij voelt!

 

Een heel fijn Pasen toegewenst van ons!

 

pijl naar blogoverzicht

Menu