MARJOLIJN, MARJON, LUKA, MAARTJE & LIDA

Voeding is voor
iedereen belangrijk

Ik ben Marjolijn Bakker, voedingskundige en sportdiëtist. In 2009 opende ik mijn eigen voedingsadviesbureau. Ik vind het geweldig om in mijn eigen praktijk in Emmeloord, Marknesse, Urk en Giethoorn mensen te begeleiden op weg naar een gezonde leefstijl. Voeding is voor iedereen belangrijk en dat maakt mijn werk zo leuk. Tegenwoordig is er veel over voeding te doen; van brooddiëten, superfoods tot het vermijden van suikers en e-nummers. Hoe maak je een gezonde keuze in de wirwar van voeding? Hoe weet je nu wat écht gezond is? Ik help je graag bij het maken van de juiste keuzes zodat jij vol energie kunt genieten van het leven.

SAMEN MET MARJON, LUKA, MAARTJE EN LIDA
Ik doe het niet alleen. Ik werk samen met Marjon Kooistra (sinds 2017), Luka Zeijen (sinds 2020), Maartje Bokkers (sinds 2021) en Lida Metsemakers (sinds 2024).

OVER MARJON

Vanaf begin 2017 heb ik stage gelopen bij Marjolijn Bakker. Dit is zo goed bevallen dat ik na het afronden van mijn stage direct aan de slag ben gegaan. Ondertussen werk ik er alweer een aantal jaren met veel plezier! Naast het werk op de praktijk volg ik bijscholingen. Zo  heb ik de post-HBO scholing voeding en diabetes afgerond, zo blijf ik mezelf ontwikkelen.

Wat ik belangrijk vind aan het werk als diëtist is dat het persoonlijk en laagdrempelig is voor mensen. Met kleine stappen kun je al veel winst behalen. Voeding is voor ieder mens een groot onderdeel in zijn leven, het is namelijk overal en je hebt het nodig. Daarnaast draagt gezonde voeding bij aan een goede gezondheid. Het mooiste is natuurlijk als iemand medicatie kan voorkomen, kan afbouwen of klachten kan verminderen. Ieder mens is uniek en daarom probeer ik altijd zo goed mogelijk te luisteren en de adviezen aan te laten sluiten op de cliënt. Juist die complexiteit van het werk als diëtist maakt het een mooi beroep!

OVER LUKA

In 2020 heb ik stage gelopen bij Marjolijn Bakker. Marjolijn heeft mij alle kneepjes van het vak geleerd en uiteindelijk mocht ik blijven om haar team te versterken. Dit bevalt ontzettend goed.

Voordat ik Voeding en Diëtetiek ging studeren, heb ik Psychologie gestudeerd. Toen interesseerde voeding mij al: ik volgde vakken over eetgedrag en mijn scriptieonderzoek ging over patiënten met anorexia nervosa. Het zaadje was gepland: ik wilde verder in de voeding!

Ik vind het mooi om te zien hoe een kleine aanpassing in eetpatroon al veel teweeg kan brengen in iemands leven. Het geeft energie dat ik mensen hierin mag begeleiden. De afgelopen tijd heb ik mij gespecialiseerd in de Emotie-eten de baas methode. Ik vind het enorm waardevol om mensen die last hebben van emotie-eten te begeleiden weer grip te krijgen op hun eetgedrag. Met als uiteindelijk doel: een ontspannen relatie met eten!

OVER MAARTJE

In juni 2021 heb ik mijn afstudeerstage bij Marjolijn Bakker mogen afronden. Vervolgens mocht ik hier gelijk met veel plezier aan de slag om mensen te begeleiden en motiveren naar een gezondere leefstijl.

Wat ik leuk vind aan het vak als diëtist is het persoonlijke contact. Ik wil mensen graag adviezen geven omtrent voeding en leefstijl als iemand het even niet meer weet of een luisterend oor nodig heeft. Daarbij vind ik het belangrijk om realistische doelen te stellen, die haalbaar zijn en bij iemand passen. Kleine aanpassingen kunnen groot effect hebben, waardoor een gezonde leefstijl op lange termijn vol te houden is en klachten verminderen of zelfs helemaal verdwijnen. Het geeft mij een voldaan gevoel om dit samen met de cliënt te kunnen realiseren. In de toekomst hoop ik mezelf verder te kunnen ontwikkelen als diëtist.

Naast het werk als diëtist vind ik het heerlijk om uitgebreid te koken en bakken voor familie en vrienden. Ik geef daar graag gezonde inspiratie voor!

OVER LIDA

Toen ik een jaar als verpleegkundige werkte in het ziekenhuis in Leeuwarden, ontdekte ik dat ik niet op de goede plek zat. Ik dacht steeds vaker: hoe mooi zou het zijn als je in de preventie van ziekte iets kan betekenen? En hop, daar volgde weer drie jaar studie, een omscholing naar diëtist. Hier heb ik nooit spijt van gekregen.

In mijn spreekuur help ik mensen een stuk gezondheidswinst te bereiken. Mijn passie is om mensen te begeleiden die echt vast zitten in emotioneel of lijngericht eetgedrag. Door mijn specialisatie en persoonlijke ervaring hierin, kan ik handvatten bieden om hier meer grip op te krijgen.

Mijn werkdag kan niet meer stuk als ik van mensen hoor dat ze meer controle hebben over hun eetgedrag en eindelijk hun leefstijlverandering weten vast te houden. Daar doe ik het voor.

Wij zijn alle vijf lid van de Nederlandse Vereniging van Diëtisten
& geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici

Menu