Eet als een expert; Partytime!


Boekentip(s)!

We kennen de boeken ‘Eet als een expert’ en ‘Eet als een atleet’ van I’m a Foodie al. Twee boeken vol praktische informatie en tips over gezonde voeding. Wanneer je benieuwd bent naar deze boeken, hier schreven we al eerder een blog over: Eet als een….. Ter ere van hun 5-jarig bestaan maakten ze een derde boek en wij hebben hem al binnen! Dit keer als thema: Party time!

In het boek staan 50 recepten, geschreven door diëtisten uit heel Nederland. Zoals de titel al zegt, zijn de recepten gericht op feestjes, maar alle recepten voldoen aan de Richtlijnen Goede Voeding. Je zou deze recepten dus elke dag wel kunnen eten!

Een groot pluspunt van het boek is dat er aandacht wordt besteed aan plantaardig eten. Af en toe geen dierlijke producten eten is niet alleen goed voor ons lichaam, maar levert ook veel voordelen op voor het milieu. Bovendien worden de recepten er niet minder lekker op! Variatie dus volop. 

De recepten zijn niet te ingewikkeld en tijdrovend, dus iedereen kan ze maken. Ook zijn de recepten lekker én gezond. Kan niet beter toch? Wat ons betreft is het boek dus zeker een aanrader!

Ook benieuwd naar het boek? Bestel hem dan snel!
[bol_product_links block_id=”bol_5bbb55c0697ad_selected-products” products=”9200000092941249″ name=”Eet als een expert party time” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

 

Alvast een voorproefje:

 

Marjon maakte alvast haar favoriete recept, de appel-walnootcake!

Het volgende heb je nodig:
+ 3 appels (zoete)
+ 1 el kaneel
+ 100 gram walnoten
+ 200 gram volkoren tarwemeel
+ 8 gram bakpoeder
+ 100 gram rozijnen
+ 250 gram magere kwark
+ 3 eieren
+ zonnebloemolie

En zo maak je het
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Schil de appels en verwijder het klokhuis. Snijd 1 appel in dunne schijfjes of blokjes en houd dit apart voor de garnering. Rasp 2 appels fijn en meng de appelrasp met de kaneel.  Hak de walnoten grof en doe dit samen met het volkoren tarwemeel, bakpoeder, rozijnen, magere kwark en eieren in een kom. Kneed het geheel tot een samenhangend deeg en roer hier de appelrasp doorheen. Vet een cake- of taartvorm in met zonnebloemolie of bekleed deze met bakpapier. Doe het deeg in de vorm. Garneer de cake dakpansgewijs met de schijfjes appel. Zet de cake in de oven en bak in 50 minuten gaar.

Tags: , , , , , ,

pijl naar blogoverzicht

Menu