Gezond de Paasdagen door


Het is alweer zo ver: Pasen staat voor de deur! Als je net een gezonde leefstijl hebt aangenomen, kan het best lastig zijn om met alle verleidingen om te gaan. In dit artikel daarom onze tips hoe je de Paasdagen voedzaam én lekker door komt.

Tip 1: Kies van tevoren welke keuze je gaat maken

Je mag natuurlijk best wat lekkers nemen met Pasen. Probeer hier bewuste keuzes in te maken: kies voor datgene wat je het allerlekkerste vindt! Zo kan je er intens van genieten en is het niet erg om iets anders te laten staan. Neem bijvoorbeeld wel een handje paaseitjes als je die enorm lekker vindt, maar sla het gebakje later op de dag dan over. Of kies voor het gebakje als dat jouw voorkeur heeft, maar neem dan geen wijn met hapjes ’s avonds.

Tip 2: Zorg voor gezonde opties bij de paasbrunch

Zorg dat er gezonde opties op tafel staan bij de paasbrunch. Kies bijvoorbeeld liever voor meergranen- of volkoren afbakbroodjes, in plaats van witte broodjes. Zorg voor rauwkost op tafel, hier kan je het brood lekker mee beleggen. Lekkere opties zijn bijvoorbeeld plakjes tomaat, schijfjes komkommer en paprikareepjes. Zet fruit op tafel (een fruitsalade is ook erg leuk om te serveren!) en kies voor hartig broodbeleg, zoals 30+ kaas, 100% pindakaas, kipfilet, kalkoenfilet, humus, hüttenkäse of avocado met tomaat. Op die manier kun je naast lekkere keuzes, ook voedzame keuzes blijven maken.

Tip 3: Eet niet te weinig

Probeer deze dagen je gebruikelijke eetritme aan te houden van drie hoofdmaaltijden en een aantal tussendoortjes. Ga niet minder eten! Hierdoor kan (lekkere) trek ontstaan, wat de kans op snaaien later op de dag vergroot.

Tip 4: Blijf in beweging

Je hoeft echt niet meteen intensief te sporten deze dagen, maar zorg dat je iets aan beweging doet. Ga bijvoorbeeld een eindje wandelen of fietsen of doe iets actiefs in eigen tuin zoals een balspel, sjoelen of badminton, alles kan!

Tip 5: Haal niet te veel lekkers in huis

Het is heel verleidelijk om in te gaan op alle paasaanbiedingen in de supermarkt, maar probeer ook hier keuzes te maken. Wat vinden jij en je gezin nu écht lekker en wat kun je beter laten staan? Is het echt nodig om een kilozak paaseitjes te halen of is een klein zakje van een hele lekkere smaak ook genoeg? Dit voorkomt dat het overblijft en de week na Pasen nog opgaat. Hierdoor kun je de verleiding klein houden en toch genieten.

Wij willen iedereen ontzettend fijne Paasdagen wensen. Geniet ervan!

pijl naar blogoverzicht

Menu