Koekjes test


Koek

We hoeven jullie niet te vertellen dat je als tussendoortje het beste kunt kiezen voor fruit, yoghurt, crackers of een boterham. We snappen alleen ook dat wanneer je een dagje weg gaat, naar je werk gaat of gewoon thuis ook wel eens zin hebt in een koekje. Zelf bakken is een hele geschikte optie. Zo weet je precies wat je er in stopt, plus dat je voor volkoren granen en weinig suikers kunt gebruiken. Alleen soms ontbreekt het ook wel eens aan tijd of zin en wil je ook wel eens kunnen kiezen voor een kant- en klaar koekje om zo te pakken. Vandaag hebben wij een aantal koekjes op een rij gezet en deze beoordeeld voor jullie! Lezen jullie mee?

 

De koeken

De koeken die we gekozen hebben zijn over het algemeen allemaal A-merk koeken welke over het algemeen goed verkrijgbaar zijn. Daarnaast hebben we gekozen voor koeken die per stuk verpakt zijn, omdat je juist deze koeken vaak meeneemt wanneer je een dagje weg gaat.

Criteria

Wat maakt het nou een “gezond” koek en wanneer is het een koek die je beter niet kunt nemen? Zelf is dit natuurlijk lastig te bepalen. Want ga je letten op de suikers of toch de calorieën? Het is makkelijk om het te vergelijken met een product waarvan je zeker weet dat het goed is. In dit geval heb ik het vergeleken met een boterham met hummus. Op die manier heb je een goede criteria.

Waar ik niet voor heb gekozen om de ingrediënten mee te nemen. Omdat hierin ieders keuze vrij is heb ik mij alleen gefocust op de voedingswaarden.

Voor de koeken heb ik het volgende als criteria genomen:

Kcal: niet meer dan 170
Vet:  minder dan 10 gram
Verzadigd vet; niet meer dan 1,5 gram
Koolhydraten niet meer dan 16 gram
Suikers niet meer dan 4 gram
Vezels: boven de 3 gram
Eiwitten: niet meegenomen omdat de meeste koeken weinig eiwit
Zout: niet meer dan 0,6 gram

De vergelijking

 

De conclusie:

Na het vergelijken, bleken er 3 koeken te voldoen aan de gestelde criteria

 

De winnaars uit deze vergelijkingstest zijn:

  • Peijnenburg zero ontbijtkoek
  • Bolletje goed bezig repen
  • Mueslirepen hazelnoot, AH eigen merk

 

pijl naar blogoverzicht

Menu