Rijst


Meergranenrijst of Zilvervliesrijst??

Jullie uitslag

De stemmen waren als volgt:

 

7 stemmen voor meergranenrijst
21 stemmen voor zilvervliesrijst

 

 

De voedingswaardes

 

Om weer een goede vergelijking te maken, hebben we (ontzettend verrassend) de voedingswaardes er weer bijgenomen

Ingrediënten!

 

Meergranenrijst

Voorgekookte zilvervliesrijst (33%), voorgekookte witte rijst (33%), gerst (22%), tarwe (7%), kortkokende wilde rijst (5%).

Zilvervliesrijst 

Zilvervliesrijst

 

 

Conclusie

 

 

Meergranenrijst is een leuk woord, maar wat de naam ook al zegt, de rijst bestaat niet alleen maar uit rijst (granen) . Het bestaat voor  71% uit rijst en voor 29% uit granen. En dat is ook precies de reden waarom ik deze blog schrijf. De term “meergranen” is een term wat werkelijk alle kanten op kan gaan. Het enige wat je weet met deze term is dat het product uit meerdere granen bestaat. Het zegt echter niets over de kwaliteit van deze granen, het kunnen ook “witte” granen zijn zoals ook in deze rijst gebruikt zijn. Dit geldt niet alleen voor rijst, maar ook voor crackers, brood en andere producten. Kies daarom het liefste voor volkoren producten of zilvervlies, dan weet je echt zeker dat je goed zit!

P.S. bij deze meergranenrijst zijn de voedingswaardes wel bijna hetzelfde. Het is daarom niet verkeerd om deze meergranenrijst te nemen. Maar weet wel dat dit producten dan niet 100% de rijstgranen bevat en ook witte rijst bevat.

 

Liefs Ichelle

Tags: , , ,

pijl naar blogoverzicht

Menu