Jam vs Pindakaas, wat is beter?


Wat is nu wel goed om op brood te nemen en wat niet? In het verleden was pindakaas uit den boze en was appelstroop of bijvoorbeeld jam wel goed.  Jam en appelstroop lijken misschien gezond doordat ze niet zoveel calorieën en vetten bevatten. Maar er zijn wel heel veel suikers aan toegevoegd.

“Het is inmiddels bekend dat veel suiker niet goed is voor onze gezondheid. Het lichaamsgewicht stijgt aanzienlijk in Nederland en ziektes zoals diabetes type 2, hart- en vaatziekten en diverse vormen van kanker komen steeds meer voor. Minder suiker is in alle opzichte beter.”

Jam bevat per boterham al bijna 2 suikerklontjes, schrikken! Pindakaas en andere notenpasta’s (geen chocoladepasta) zijn daar in tegen wel heel gezond. Echter, hier is het belangrijk om goed op te letten hoeveel je op je brood smeert. Wanneer je dik smeert heb je namelijk zomaar een heleboel (onnodige) calorieën te pakken. Gezonde producten kun je dus ook niet onbeperkt eten.  Varieer ten alle tijden en let goed op de hoeveelheden.

 

En wat zijn nog meer goede opties?
+ Hummus
+ 100% pindakaas of notenpasta
+ Pompoenpitpasta
+ Groentespreads
+ Avocado
+ Groente zoals tomaat, sla, paprika etc.
+ Gegrilde groente als aubergine, courgette, paprika etc.
+ Fruit zoals aardbeien, banaan, appel etc.
+ Kipfilet
+ Vis; zalm, haring, makreel etc.
+ 30+ kaas
+ Hüttenkäse (cottage cheese)
+ Ei; roerei, gekookt of gebakken.
Af en toe; runderrookvlees, beenham, achterham, rosbief, schouderham, casselerrib
Combineer ook voor extra verzadiging. Bijvoorbeeld kipfilet met sla, komkommer en tomaat

Tags: , , , , , , , , ,

pijl naar blogoverzicht

Menu