5 tips om stress te verminderen


Zoals we eerder al vertelde op facebook staat deze week stress centraal op onze blog. Het lijkt soms onmogelijk om te kunnen ontspannen. Bijvoorbeeld door de drukte van werk, gezin en ja, ook veel activiteiten buitenhuis kunnen stress veroorzaken. We zijn er ons van bewust dat we met deze blog echt niet  grote stress kunnen wegnemen, daar is vaak meer voor nodig. Maar hopelijk zorgen we er met deze blog ervoor dat jullie je makkelijker kunnen ontspannen.

Hierbij de 5 tips:

 1. Waar komt de stress vandaan

  Als je stress wilt verminderen, is het juist goed om te kijken wat de boosdoener is. Dan pas kun je er actief mee aan de slag. Pak eens een vel papier en schrijf op wat er op dat moment speelt in je leven. Zet er ook neer wat je dwars zit. Wanneer je schrijft geeft dat vaak duidelijkheid en krijg je een overzicht. En dat overzicht geeft vaak weer controle!

 2. Structuur

  Structuur, ritme of hoe je het wil noemen…. Structuur maakt het makkelijker om stress te voorkomen. Wanneer je zorgt dat je bepaalde momenten duidelijk hebt ingepland; zoals boodschappen doen, sporten, werken maar wellicht ook huishoudelijke klussen geeft dit meer rust en veroorzaakt het minder stress.

 3. Je agenda

  Neem je agenda eens flink onder de loep. Soms staat hij zo vol ( met leuke dingen) dat dit juist stress veroorzaakt. Kijk wat een goede balans is voor jou. Dit is natuurlijk voor iedereen verschillend. Plan ook rustig eens wat me-time in!

 4. Beweeg!

  Juist wanneer je het heel druk hebt, wil je het sporten wel eens overslaan (althans, dat is onze eerste gedachte) Echter, uit onderzoek is gebleken dat je stress vermindert door te bewegen. Want, beweeg je? Dan focus je je op je ademhaling en de bewegingen die je maakt. Dat zorgt voor rust in je hoofd. Tegelijkertijd maakt je lichaam tijdens matig tot intensief bewegen onder andere endorfines aan. Deze gelukshormonen staan bekend als bestrijders van stresshormonen en zorgen ervoor dat je je lichamelijk veel lekkerder voelt!

 5. Eet gezond

  Wanneer je in een stressvolle periode zit, is je lichaam uit balans. Hierdoor kan je juist extra trek krijgen in zoetigheid en ongezonde snacks. Het is dan ook heel verleidelijk om aan toe te geven, maar probeer er weerstand tegen te bieden. Hierdoor raakt je lichaam nog meer uit balans en kom je in een vicieuze cirkel terecht. Lichamelijk voel je je al een stuk beter wanneer je kiest voor gezonde en evenwichtige voeding!

Heel veel succes!
Lieve groetjes, Marjon, Marjolijn & Ichelle

Tags: , , , , ,

pijl naar blogoverzicht

Menu