Kwark


Proteïn kwark of kwark?

Gisteren vroegen wij aan jullie welk product jullie zouden kiezen als je meer eiwitten binnen wilt krijgen.  De keuze was tussen

 

 

 

 

Jullie uitslag

De stemmen waren als volgt:

11 stemmen voor de proteïn-kwark
46 stemmen voor de “normale” kwark

 

De marketing

De fabrikanten willen natuurlijk zoveel mogelijk van hun eigen product verkopen. En waar zijn wij gevoelig voor? Juist, verpakkingen! Zoals je ziet bij de proteïn-kwark, staat daar duidelijk op hoeveel gram eiwitten er in zit. Wil jij meer eiwitten eten, dan kan ik voorstellen dat je geneigd bent om voor dat product te kiezen.  Maar om een goede keuze te maken, wil ik jullie allemaal vragen om eens NIET  af te gaan op alle mooie slogans, beloften en kreten. Draai het product om en kijk eens naar alle “saaie” termen achterop, deze zijn helemaal niet saai en juist veel belangrijker!

 

 

En wat valt dan op? 

Juist, ze bevatten nagenoeg dezelfde hoeveelheid eiwitten! Sterker nog, de “normale” kwark zelfs nog iets meer.

 

 

Conclusie

Als je puur kijkt na de eiwitten, maakt het niet uit welk product je neemt. Je kan de proteïn kwark kiezen, deze bevat 10 gram eiwitten of de “normale” kwark met 10,3 gram eiwitten. Wel valt op dat de proteïn kwark meer bewerkt is, een stuk duurder is en daarnaast ook nog (fruit)suikers bevat. Onze tip is dan te gaan voor de pure kwark! En gelukkig, dat kozen jullie ook veelal!

 

 

Discussie

En ja, we kunnen ook nog een discussie aan gaan of we magere, halfvolle of volle kwark moeten kiezen. Of extra toevoegingen slecht zijn of juist goed. Of dat we juist helemaal geen kwark moeten eten voor extra eiwitten. Genoeg puntjes waarover we nog 100 blogs kunnen schrijven, maar dat zijn keuzes die niet voor een grote groep mensen gelijk af te stemmen is en dat gaan wij dus ook niet doen. Wat we vandaag jullie willen laten zien is puur de feiten. Dat marketing een grote invloed heeft op etiketten en dat het zonde is om dan klakkeloos aan te nemen dat het product beter zou zijn dan een ander product! Kies bewust, en maak keuzes die bij jou passen!

 

 

P.S

Wij krijgen vaak de vraag, “maar wat is een goede ingrediëntenlijst” of “hoeveel koolhydraten, eiwitten of vetten mag een product bevatten wil je het goed noemen”.  Nou dat blijft een vak apart en daar ga ik zeker nog eens een blog over schrijven ( als jullie dat ook leuk vinden natuurlijk…. Dus laat daar gerust een reactie over achter, vind ik leuk!) Maar voor nu alvast één tip, pak een product erbij waarvan je denkt “hé dat is een product waar ik het wel mee kan vergelijken”.  Eigenlijk net zoals we hierboven  hebben gedaan.  Ik wilde weten of proteïn-kwark ook daadwerkelijk meer eiwitten bevat. En hoe kan ik dat het beste bekijken? Door een alternatief product erbij te pakken wat er op lijkt. Met deze gegevens kan je op een simpele manier goede keuzes maken!

Laat je ons weten of je deze informatie nuttig vond?

Liefs Ichelle

 

pijl naar blogoverzicht

Menu