5 tips om echt goede voornemens te maken


Goede voornemens

Elk jaar hebben wij het erover. Wat zijn de voornemens dit jaar en wat wil je bereiken? Wat wij merken is dat het soms na een aantal dagen, weken of soms slechts uren die mooie plannen alweer mis lopen. Daarom deze blog, want hoe maak je goede voornemens die je echt kunt volhouden?

Tip 1

Kies een doel of voornemen wat jij zelf wilt behalen. Als je zelf iets graag wilt dan ligt je motivatie hoger en bereik je vaker je doel of voornemen!

 

Tip 2

Wees realistisch. Heb je een hekel aan de sportschool maar is je streven wel om er vier keer per week te zijn? Dan weet ik zeker dat jij na een maand niet meer in de sportschool te vinden bent. Zonde van het dure abonnement. Wees daarom realistisch, ga ik iets echt doen… of kan ik beter een ander voornemen of doel kiezen.

 

Tip 3

Wees concreet.  Wil je gezond eten? Tsja, dat is niet zo specifiek.  Ik ga geen suiker in de koffie meer doen klinkt een stuk beter toch? Wanneer je voornemen concreet is, is het ook makkelijker om het te behalen.

Tip 4

Werk met kleine stappen. Zoals hierboven al genoemd is, is het goed om specifiek te zijn, en deze acties kunnen je ook helpen met het maken van kleine stappen.  Door een doel op te splitsen in meerde kleine stappen wordt het specifiek, haalbaar, realistisch en…. het worden ook gewoontes!

Tip 5

Herken je valkuilen.  Wij mensen zijn ontzetten goed in het bedenken van smoezen waarom we iets niet hoeven te doen. Je wilt bijvoorbeeld gaan hardlopen, maar nee dat gaan we niet doen want het regent. Of och het is al laat, we kunnen nu net zo goed patat eten.  Om goede voornemens te laten slagen is het dus handig als je herkent wanneer je een uitvlucht aan het zoeken bent!

 

pijl naar blogoverzicht

Menu