Zonder pakjes en zakjes – kip pilav


Recept: Kip Pilav

 

Wereldgerechten zijn makkelijk, smakelijk en snel. Toch bevatten de wereldgerechten over het algemeen minder groenten, meer kcal, veel meer zout en ook nog eens toevoegingen die eigenlijk niet nodig zijn. Zonde! We denken vaak dat het lastig en tijdrovend is om sausjes zelf te maken, maar niets is minder waar…..

Hierbij het recept voor Kip pilav:

Voor 4 personen
+ 100-200 gram gekookte zilvervliesrijst per persoon
+ 300 gram kipfilet
+ 1 courgette
+ 2 uien
+ 4 paprika’s
+ 1 prei
+ 2 teentjes knoflook
+ 2 perziken

( wil je meer of andere groentes, dan kan dat natuurlijk!)

Voor de saus:
+ 300 ml kippenbouillon (mocht je een bouillonblokje nemen, kies er dan één voor met minder zout bijvoorbeeld van Damhert of maggi met minder zout )
+ 1 blikje tomatenpuree (70 gram)
+ 2 el ketjap
+ Sambal naar smaak
+ 1-2 tl oregano
+ 1 tl paprikapoeder

Hoe maak je het?

Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking. Snijd de kip in blokjes, snipper de uien en hak de knoflook fijn. Verwarm in een pan een klein beetje olijfolie. Bak de uien glazig en voeg vervolgens de kip en knoflook toe. Bak de kip rondom bruin en snijd vervolgens de paprika in reepjes, de prei in ringen en de courgette in blokjes. Wanneer de kip rondom bruin is kun je de paprika en courgette toevoegen. (wil je andere groenten, dan kan dat natuurlijk ook!). Bak dit een minuut of 5, daarna voeg je de perziken in stukjes toe,  de tomatenpuree en de oregano en paprikapoeder. Bak dit vervolgens circa 1 minuut. Vervolgens kun je de bouillon toevoegen, samen met de ketjap en evt. de sambal. Laat dit tien minuten zachtjes pruttelen. Serveer de kip pilav met de rijst!

Wil je minder koolhydraten? Kies dan voor bloemkool of broccolirijst.
Eet je koolhydraatbeperkt of arm? Neem dan minder/geen perziken!

 

 

 

Tags: , , , ,

pijl naar blogoverzicht

Menu