Gnocchi ovenschotel


Als afwisseling op pasta, aardappelen en rijst vind ik gnocchi ontzettend lekker.  Omdat ik op dinsdag altijd laat thuis ben van werk, probeer ik altijd op maandag extra eten te maken zodat ik het op dinsdag gemakkelijk heb. Deze ovenschotel is daar ideaal voor!

Het recept:

Ingrediënten voor 4 personen
+ 600 gram gnocchi
+ 1-2  rode paprika’s
+ 1  courgette
+ 250 gram champignons
+ 1 ui
+ 2 tenen knoflook
+ 300 ml gezeefde tomaten
+ 1 tl Italiaanse kruiden
+ 2 tl oregano
+ eventueel verse basilicum en/of mozzarella

Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snijd vervolgens de ui in kleine stukjes en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in een beetje olijfolie. Snijd vervolgens de rest van de groente en bak deze met de uien en knoflook mee.

Kook ondertussen de gnocchi gaar. Let op! Gnocchi is heel snel klaar.

Voeg ondertussen de gezeefde tomaten toe en breng de saus op smaak met de Italiaanse kruiden en oregano. Voeg de gnocchi toe en roer het geheel even om.

Vervolgens kun je het mengsel in een ovenschaal gieten en eventueel de mozzarella over de bovenkant strooien. Dit heb ik zelf achterwege gelaten. Het voordeel is wanneer je gnocchi afbakt in de oven dat het iets knapperiger wordt. Dat vind ik zelf ontzettend lekker.

Bak de gnocchi af in ongeveer 20 minuten en garneer met eventueel verse basilicum.

 

Gevulde paprika

 

Tags: , , , , ,

pijl naar blogoverzicht

Menu