Healthy brownies recept


Bij een gezonde leefstijl hoort ook af en toe iets lekkers. Maar wat als we het lekkers ook nog eens gezond maken? Dat kan maar één ding betekenen: zonder schuldgevoel snoepen! Ook voor mensen met diabetes kan dit gegeten worden. Het bevat namelijk 16 g koolhydraten per portie.

Maar wat maakt deze brownie nou gezond? Boter en suiker is vervangen door courgette, banaan en dadels. Dit zijn gezonde alternatieven, maar eet het met mate! Snijd de brownie in 12 stukjes en vries ze bijvoorbeeld in.

Ingrediënten:

  • 1 courgette 1 rijpe banaan
  • 100 gram boekweitmeel
  • 150 gram dadels
  • 75 gram cacaopoeder
  • 60 gram pecannoten
  • 1 vanille stokje
  • 1 eetlepel kaneel

Voor het sausje:

  • 3 eetlepels ahornsiroop (maple sirup)
  • 2 eetlepels cacaopoeder

Bereiding

  1. Verwarm de over voor op 180 graden.
  2. Snij de courgette in stukken en doe ze in een blender of keukenmachine. Voeg ook alvast 2 eieren toe en mix dit tot een glad mengsel.
  3. Snij de dadels in stukjes en mix die samen met de banaan mee tot een glad mengsel.
  4. Voeg nu het meel, cacaopoeder, kaneel en vanille toe en mix. Als het beslag nog wat te dik is, voeg dan nog een ei toe.
  5. Snij 2/3 van de pecannoten in grove stukken en roer deze door het beslag.
  6. Doe een stuk bakpapier in een bakblik van ongeveer 20 bij 20 cm en verdeel dan het beslag in het bakblik. Rasp de overgebleven pecannoten over het beslag.
  7. Zet in de oven voor 30-40 minuten. Check met een satéprikker of het gaar is (satéprikker komt dan schoon uit de brownie).
  8. Voor de saus: doe 3 eetlepels ahornsiroop in een bakje en roer de cacaopoeder erdoor tot een glad sausje ontstaat. Serveer op elk stukje brownie een theelepel saus.

Eet smakelijk!

pijl naar blogoverzicht

Menu